3.30.2011

What is Dakota Fanning?

Start to know another fact about my roommate. As usual, before slept we talked about some kind of slight things. Last night we watched Fly Away Home, an old family movie recommend by my professor when she took some parts of this movie as part of his lecture about animal behavior. The movie was made on 1996! and you can see teenager Anna Paquin. So after that, we talked about several movies, started from Shrek until X-Men, and here, i realized a fact about her, hehehe.

Me : (after couple of minutes talked about animation movies that she likes) So, how about X-Men, do you like it ?

She : ... interluded... Umm, what is it about?

Me : It's about mutants, hi-tech and bla.. bla.. bla...bla..

Me : Oooh! It was played by Will Smith!

Me : Speechless... and imagined Will Smith acted as Wolverine...


Another conversation which more opened my eyes that i should give her others movies as soon as possible!

Me : (After we talked about her favourite movies : based on true story, have a happy ending and touched heart) Do you know Dakota Fanning?

She : Umm, is it also a movie that based on true story?

Me : Oh My God!!! You don't know Dakota Fanning???

She : Umm, what is it ? (Ok, i bold it : "w.h.a.t i.s i.t")

Me : Then, for couple of minutes later i searched several pictures of Dakota Fanning to make sure for the next time she will ask me : who is she? not what is it?

What a life! :D


3.26.2011

A Visit to Landmark of Seoul



This weekend EunAe accompany me to visit Seoul Tower (I don’t know why, but I always wrong to write it as Tokyo Tower, because it more familiar for me :P) and Teddy Bear Museums which is in one complex with Seoul Tower. So, we meet at 12:00 PM in front of Ewha Main Gate and had a nice lunch first at one restaurant around Ewha.



Then, we go to subway station that quite near from ewha. The public transportation in Seoul always impressive for me, they have good public transportation with good system too, although take subway still complicated for me than bus, I bet I can't take it by myself unless I let myself lost and just go around from one subway to others. Hehehe, subway in Seoul has many lines and destination. To go to Seoul Tower we start take subway line 2 and then transfer to take subway line 3 and get off in Chungmuro Station, take exit no. 2. There are 2 ways towards directly to Seoul Tower, you can use Namsan Shuttle Bus or cable car from Pasific Hotel. We choose take Namsan Shuttle Bus from Dongguk University Station, and yeah, it is weekend, many people go outside and have same direction with us.

After 15 minutes struggle in the crowded Shuttle Bus, we arrive in Seoul Tower. Well, technically yes, we arrive in Seoul Tower, but we still have to walk go up through the hills. Hahaha! So, here it is, Seoul Tower, Lonely Planet called it place where you will get the best views of Seoul. So, let’s see! But, seeing Seoul Tower, makes me feel it is looks like TVRI Tower in Jakarta, the difference just in the height, sure Seoul Tower more higher than TVRI Tower. But, how if TVRI Tower could be a sightseeing like this too? Maybe you can see the grey sky of Jakarta, hehehe.  




Anyway, the ticket price to visit Teddy Bear Museum is 12.000 won (around Rp. 96.000) pretty expensive if I calculate it in rupiah, but it also already including ticket for observatory in Seoul Tower. IF you buy it separately, each ticket for Seoul Tower and Teddy Bear Museum is 8.000 won. So, my advice just buy in together, 2 in 1 J
Oh, don’t forget it if you visit Seoul Tower, on the left side of it you can see a tree that called love trees. Yes, not just only one tree, but it about 6 or more I guess. You will know why it called Love Trees if you come closer, you will see huge collection of multi colored padlocks. Over the years these ‘Locks of love’ left to express people long lasting love for each other. The locks all have beautiful messages written on them to friends, family and loved ones such as “Love you Always”, “Can’t stop this feeling” and “I will always be yours” written in various languages. It a pretty cool idea and something I would definetly recommend you check out when in Seoul and maybe even add your own ‘Lock of Love’. Hehehe.









Then, we visit Teddy Bears Museum! Yaiy! This museum built to spotlight’s Seoul’s rich history and its trends today with Teddy Bears, one of the most adored toys. Hemm, it is kind of good way to make people learn about Seoul history, especially for children but not in boring way. Great!





















You can see and enjoy so much collection of Teddy Bears with unique costums. And if you know of of Korean popular drama : Gung (in Indonesia, it called Princess Hour) the Teddy Bears that were featured on it also exhibited here. They are really cute, isn't it?

About Seoul Tower, unlucky it under reconstruction right now, so we just can go to 2nd floor (it has 5th floor and in each floor you can find many type of restaurants and i guess in highest floor must be an expensive restaurant). It is okay from 2nd floor, you can enjoy a panoramic view of Seoul and it Eunae say it will be more romantic on the night (Yeah, if in clear sky i think)



Yes, we finish our journey (journey?) in seoul Tower by take Cable Car to go down, the price itself about 6.000 won. When i see cable car, it reminds me about 'Kereta Gantung' in 'Taman Mini Indonesia Indah' Indonesia, because it has same shape but cable car more larger. But it is worthy to use it after visited Seoul Tower.



So, this is another nice weekend in Seoul, with a friend who pretty kind Eunae. And le's see what my plan for next weekend. Hehehe.


Earth In Your Hand

Earth Hour is a global event organized by WWF (World Wildlife Fund) and is held on the last Saturday of March annually, asking households and businesses to turn off their non-essential lights and other electrical appliances for one hour to raise awareness towards the need to take action on climate change. Earth Hour was conceived by WWF and The Sydney Morning Herald in 2007, when 2.2 million residents of Sydney participated by turning off all non-essential lights. Following Sydney's lead, many other cities around the world adopted the event in 2008. Earth Hour 2011 will take place on March 26, 2011 from 8:30 p.m. to 9:30 p.m., at participants' respective local time. (Source : Wikipedia)

This year, Seoul City will participate in the “Earth Hour” campaign, which will be conducted simultaneously around the world for one hour from 8:30 pm. This year’s event will take place across Seoul City. More than 630,000 households and businesses, including landmark facilities (34 places), exemplary streets and apartment complexes (25 places), and large buildings (20 stories or higher) will take part. Yaiy!

Source : here


Source : here
So, please do not forget to show our love to our only one lovely earth tonight. Let's support Earth Hour from 8:30 PM to 9:30 PM!

3.25.2011

Welcome Freshman!

Yaiy! Another Warm Welcoming Party! Now,created by member of my lab to 3 gradute freshmen students : i, Eunae and Sujung. Also for 3 Singapore girls who doing their internship program and Sasha Mikayev, a researcher from Okinawa Institute for Science and Technology. What a friday night!

Food parteeee! Watch out for pork! :p

Hi seniors! :D

Can you guess which one the 3 Singapore Girls?

3.24.2011

A Nice Trip To Heritage City

Lupa posting soal trip ke Gyeoungju gara-gara hecticnya senin sampai selasa kemarin. Anywaaaay, weekend minggu kemarin gw ikut trip sama temen-temen lab ke Gyeongju, yang katanya emang 'popular tourist's destinations with good reason'. Sabtu pagi gw dan pasukan lab : Eunha, Yeonsuk, Yena, Laura sang professor kita dan si tamu dari Kyoto University, Jepang : Kano kumpul beramai-ramai di depan main gate Ewha dan segera meluncur menuju Gyeongju *Syalalalalalalala! Secara yah gw rada sok tau, gw mikirnya perjalanan yang dimulai jam 10 dari kampus bakal sampai di tujuan jam 12 atau jam 1, tapi ternyataaaa Gyeongju itu udah masuk propinsi Gyeongsangbuk-Do yang butuh sekitar 6-7 jam dari Seoul. Hoo, pertanyaan yang gw simpen dari kemaren (kenapa harus nginep) terjawab sudah.

Gyeoungju ini dulunya adalah ibukota kerajaan kuno dinasti Silla, yang pernah nonton Queen Seon dok pasti tau dah! Banyak peninggalan bersejarah disini, beberapa diantaranya oleh Unesco dimasukkan ke dalam World Heritage, kota ini juga punya julukan 'The Museums Without Walls' karena kemanapun lo pergi, lo dengan gampangnya akan menemukan Makam kuno, Pagoda, Istana dan pastinya taman-taman yang punya atmosfer menyenangkan.


Welcome to Gyeongju
Anyhooo, akhirnya setelah menempuh perjalanan panjang dan menyenangkan, sampai juga di salah satu mansion yang kita sewa, di satu desa yang semua bangunannya masih tradisional termasuk sistem pemanas ruangannya, atau dalam bahasa Korea disebut Ondol, jadi masih pake kayu yang dibakar dan panasanya dialirkan ke saluran di bawah lantai. Mungkin, ini juga salah satu alasan kenapa orang Korea lebih memilih duduk atau tidur di lantai daripada kursi. Hemm.. Mansion yang kita sewa isinya 1 kamar tidur yang cukup banged buat guling-guling rame-rame, dapur dan kamar mandi. Serunya,biarpun tradisionalitasnya masih dijaga, urusan dapur sama kamar mandi udah modern. Hohoho! untung dah, kebayang aja kalo masaknya tetep harus pake kayu bakar. Hahaha! satu lagi yang menarik buat gw adalah beberapa bagian dinding yang dilukis, di kamar lukisannya soal daily life orang korea zaman dulu, satu lagi di dapur lukisan bunga Lily guede banged dan ada tulisannya : "A lily means purity, platonic love" Hemmm,, so romantic, jadi ngebayangin si pacar bawa bunga, halaaah!


A Cozy Mansion to Stay


Daaan menemukan bulatan favorit! Hahaha!


Calon kasur buat semalem


A Beautiful Backyard :)


yaiy! Trampolin!


A Painting in The wall

Dan sampailah kita di hari minggu ceriaaa, itu sebelum gw buka pintu dan merasakan dinginnya hawa pagi jam 7 ditambah rintikan hujan. Speechless, useless, dan maleeess. Tapi mengingat perjuangan 7 jam kesini, hujan pun tak mampu menyurutkan niat kami untuk jalan-jalan! Hohoho! Jaket siap! konsumsi siap! syal siap! mari meluncuuur! Tujuan pertama kita adalah :


1. Anapji Royal Pond Garden

Bagian dari kompleks kerajaan Silla yang dibangun oleh King Munmu. Banyak peninggalan bersejarah yang ditemukan di Anapji Pond ini, dan beberapa diantaranya dipamerin disini.








2. Tumuli Park

Berisi 23 makam kuno raksasa yang bener-bener impresif! pertama kali gw liat, gw tanya ke Yena :

Gw : Yena Onni, So now we will visiting a couple of small hills? That is like Teletubbies Hills

Yenna : He? What is Teletubbies hills? hahaha, those are giants tombs Ayu! Seems like hills right?

Dan gw masing bengong segede-gedenya, What the... Gilaaa, kalo bener itu ada di Indonesia, gw rasa gw ga akan bisa ngebedain antara kuburan dan bukit teletubbies. Salah satu makam yang bisa dimasukin adalah Cheonmachong, setinggi 13 m dan diameter 47 m. Di dalamnya kita bisa liat ornamen mahkota, perhiasan, berbagai peninggalan kuno yang cantiknya luar biasa. Oia, dan makam-makam kuno ini masuk ke dalam World Heritage-Unesco.










3. Cheomseongdae

Nah, kalo mau kesini tinggal nyebrang dari Tumuli Park, melewati Noseo-Dang Tombs yang isinya taman dengan puluhan bukit makam kuno lagi. Cheomseongdae adalah menara observasi astrologi tertua seasia jauh. Terdapat 12 batu sebagai dasarnya yang melambangkan 12 bulan dalam 1 tahun, terus dari atas ke bawah itu ada 30 layer yang melambangkan hari dalam sebulan daaan total batunya ada 366 yang maksudnya hari dalam setaun (yak! emang kelebihan gw rasa, mungkin beda perhitungan) Amazing Sophisticated!


The other tombs in Noseo-dong tombs


Cheomseongdae
4. Bulguksa

Hujan pun masih mengguyur sodara-sodara, tapi jalan-jalan tetep harus dilanjutkan, melajulah kita ke Bulguksa Temple, yang sekalilagi masuk dalam list World Heritage Unesco karena arsitekturnya yang spektakuler ditambah landskapnya yang cocok banged dah yang mau foto pre-wedding disini. Di dalamnya ada 1 kuil dengan patung Budha raksasa, sayang gw ga bisa masuk dan dilarang motret. Patung Budha ini impresif banged, tatapan matanya langsung jatuh ke mereka yang sedang berdoa di bawahnya.






Dabotap Pagoda - Korean National Treasure
 


Dan akhirnya, sampailah kita di jam 2 siang, waktunya balik ke busy city, Seoul dengan badan menggigil, basah tapi dengan perasaan puas, ooh, nikmatnya weekend in Gyeongju. Thanks a bunch to Laura, Yena (The great driver), Yeonsuk, eunha dan Kano :)